De koning van de weg - deel 1

By Geert, 1 April, 2010

De BMW is ongetwijfeld de koning van de weg. Het is een ideaal samengaan van technologie en elegantie. Elk onderdeel van deze wagen is immers tot in de puntjes doordacht en geperfectioneerd. Niet overtuigd? Wel, laten we eens een paar van de belangrijkste concepten nader bekijken.


De perfectie geperfectioneerd...

De richtingaanwijzer is het eerste onderdeel dat een sterke innovatie heeft ondergaan. Door een draai te geven aan het stuur, reageert de wagen onmiddellijk met een beweging in de gewenste richting. Dit vertelt de andere weggebruikers dadelijk welk manoeuvre de bestuurder inzet. Hierdoor zijn op een slimme manier de richtingaanwijzers volledig overbodig geworden.

De cruise control-functie is geoptimaliseerd. Nadat de bestuurder dit mechanisme activeert, scant de ingebouwde radar zorgvuldig de directe omgeving af. Als er een andere wagen wordt gedetecteerd, zal het cruise control-systeem dadelijk de achtervolging inzetten. Op het moment dat de bumper van de andere wagen binnen een straal van een halve meter komt, knipperen automatisch de grootlichten. Inderdaad, veiligheid is een belangrijk goed.

Ook voor het comfort van de bestuurder wordt gezorgd. De zetelverwarming is nu ook apart regelbaar voor 3 zones: bilspleet, linker- en rechterbil. De grootte van de eerste zone kan op zich nog eens ingesteld worden in drie formaten: 'big asshole', 'extreme asshole' en 'super extreme asshole' (in het vakjargon ook wel gekend als de Jean-Marie Dedecker-instelling).

Dit zijn slechts drie voorbeelden van de perfectie van een BMW-wagen. Je merkt het: de superioriteit van deze machine valt niet te ontkennen.

In deel twee van deze ode aan de perfecte wagen zullen we zowaar een testrit maken.

Fasten your seatbelts...

Comments