De bijbalstudie

By Geert, 17 April, 2010

De bijbalstudie, een miskende praktijk

Vele snoodaars zullen beweren dat de bijbal maar saai en aarsmoeilijk is. Maar niets is minder waar. De bijbal vergunt ons immers een blik in de toekomst door ons te tonen dat er 'nieuwe hemelen en een nieuwe aarde zullen zijn, die wij overeenkomstig Gods belofte verwachten, en daarin zal rechtvaardigheid wonen'. — 2 Petrus 3:13; Jesaja 65:17.

Toegegeven: voor velen blijft de bijbal een eikel punt. Een eerste kennismaking met de bijbal is zeker niet van de poes. Maar daarom zijn er dan ook bijbalscholen of bijbalgenootschappen. Zij dienen immers om de boodschap van Gods bijbal wereldkundig te maken.

Natuurlijk kan je ook voor een persoonlijke bijbalstudie opteren. Het voordeel is dan dat je weinig gestoord wordt en rustig je gang kan gaan. Het nadeel is wel dat je snel wordt afgeleid en je makkelijk kleinere details mist.

Georganiseerde groepsstudies stimuleren dan weer het geven en nemen. Immers anderen zullen weer nieuwe inzichten in de bijbal kunnen meebrengen. Je zal snel minder schroom merken om te bekennen dat je een bijbal bezit en er steeds makkelijker naar verwijzen in dagelijkse conversaties. Na enige tijd zullen je vrienden ook niet meer raar opkijken als je weer je bijbal boven tafel haalt.

Maar hou de bijbaldiscussies vooral gericht. Spreek steeds op voorhand af welk deel van de bijbal benaderd zal worden. Zo kan je vooraf thuis al voldoende voorstudie plannen en vermijd je op de bijbalstudie voor paal te staan.

Een bijbalstudiegroep zal zich ook moeten bezighouden met de bijbal als geheel, in de zin dat ook onontgonnen terrein aangepakt wordt, en niet alleen aan het herkauwen slaat.

Kortom, wil je graag meer leren over de bijbal? Dan kan je zeker eens langskomen om er van te proeven. Eerst zal het een beetje vreemd aanvoelen, maar al gauw krijg je de smaak te pakken.

Er zijn vele plaatsen waar je terecht kan voor bijbalstudie en onderwijs. Meer gegevens vind je hier.

Dus neem je bijbal in de hand en ga samen met ons mee op ontdekkingsreis. Een reis waar je zeker en vast vele interessante bijbalaanhangers zult ontmoeten.

Comments