Amaai, mijnen frak. Dit is al de 25st post in mijn blog. En zowaar, ik kan maar geen geschikt onderwerp bedenken om over te schrijven vandaag.
Niet dat ik zonder inspiratie zit.
In tegendeel zelfs, ik heb nog onderwerpen genoeg. Ik moet zeker nog iets kwijt over de helpdesk van Telenet, de prijzen in de horeca, het geheim van mijn succes, nog meer inzichten over fitness, de ware toedracht van 3D-cinema, mijn niet te stuiten liefde voor BMW's en de reden waarom ik jullie een video-blog bespaar.
Neen, het kwaad zit dieper. Mijn writer's block wordt simpelweg veroorzaakt door dat gedoemde cijfer 25. En dat is niet zo verwonderlijk. Laat mij dit even toelichten.
Zoals jullie allen weten is het chemisch element met atoomnummer 25 in de tabel van Mendelejev mangaan. Dit is een spoorelement waarvan de mens zo een 10 gram in de lever en nieren heeft zitten. Mangaan krijgen wij binnen via voedsel zoals spinazie, thee, soja, eieren en kruiden.
Een koppel dat 25 jaar getrouwd is, viert zijn zilveren bruiloft. Dit zilver heeft atoomnummer 47.
We hebben dus ondertussen zowel zilver als mangaan gevonden. Nu is 47 min 25 gelijk aan 22, oftewel titanium.
Maar wie 22 zegt, denkt quasi direct aan het meest bekende boek van Joseph Heller: Catch-22. In deze oorlogsroman blijkt dat elke piloot die niet gezond van geest is automatisch naar huis mag. Maar de 'catch' is dat ieder die naar huis wil, hierdoor wel blijk geeft een gezonde geest te hebben. De eerste druk van dit schitterende boek telt 453 pagina's.
In 453, ergens bij de Hongaarse rivier de Tisza, stikt Attila De Hun in zijn eigen bloed door een halsslagaderbreuk na een drankorgie. Twee jaar eerder stonden de Hunnen onder zijn leiding tegenover de Romeinen en Visigoten op de Catalaunische velden. Het resultaat? Een dodental van zo om en bij de 300 000 strijders.
Dit cijfer is nu net gelijk aan de snelheid van het licht in kilometer per seconde. In exact 1/299 792 458 seconde legt het licht dan ook een afstand van 1 meter af. Als je al de cijfers van de noemer van deze breuk optelt kom je tot het cijfer: 55.
Nu is 55 exact het aantal talen dat op de gouden plaat van het ruimtetuig Voyager 1 werd opgenomen en de ruimte ingestuurd. Die Voyager 1 is nu al sinds 5 september 1977 onderweg naar onbekende oorden buiten ons zonnestelsel. Alhoewel hij al een heel vruchtbare reis achter de rug heeft en deze trip waarschijnlijk nog eeuwen zal duren, zullen ooit zijn batterijen leegraken.
En nu komt het: wanneer denk je dat die batterijen de geest zullen geven? Inderdaad, in het jaar 2025!
Toeval?
Ik denk het niet. Het getal 25 is gewoon behekst. Daarom moet ik tot mijn spijt bekennen dat mijn 25st post niet zal mogen zijn.
Jammer maar helaas. Op naar nummer 26. Alhoewel? Het atoomnummer...
Comments