De koning van de weg - deel 3

By Geert, 18 June, 2010
De koning van de weg - deel 3
Een staand orgasme voor de BMW cabrio

Ach, het blijft toch pure klasse zoals een BMW zich doorheen het verkeer flaneert. En dan te weten dat dit maar een illusie is. Inderdaad, eigenlijk staat zo een machtige wagen perfect stil en beweegt de omgeving zich er omheen. Slechts weinigen weten dit, want het is ook niet iedereen gegeven om in zo een orgasme aan luxe te mogen plaatsnemen.

Ik heb al meerdere malen van dit voorrecht mogen genieten en heb dus een en al lof voor dit miraculeus samenspel van menselijke creativiteit en technologie. Ik raak er zowaar opgewonden van.

Des te groter was mijn verbazing toen ik laatst een onthutsende trend begon vast te stellen. Ik vind persoonlijk dat het hoog tijd wordt hieraan paal en perk te stellen. Laat mij dit even toelichten.

Nu het toch al enkele dagen mooi weer is, zie je ze steeds vaker in het straatbeeld verschijnen: de BMW cabrio. Dat is mooi, althans dat zou je zo op het eerste zicht denken. Niet waar? De ideale gelegenheid om mooie sexy jonge mensen te bewonderen die enthousiast met de haren in de wind van een flashy road trip genieten. Groovie.

Niets is echter minder waar.

De koning van de weg - deel 3
Het archetype van de BMW-bestuurder

Achter het stuur zitten steevast van die dikke oude mannen met een glimmend kalende schedel en een totaal gebrek aan nek. Het lijken wel vleesgeworden sigarettenaanstekers die zopas zijn ingedrukt. Meestal plakt er nog een goudomrande zonnebril met bruine glazen tegen hun zweterige kruin, alsof die het ontbrekende haar kan camoufleren. Of erger nog, alsof die de comb-over op zijn plaats dient te houden. En dan die blik: kleine gluiperige kraaloogjes die agressief doorheen de perfect ontspiegelde vooruit priemen.

Wat een gruwel, je krijgt er kippenvel van.

Wacht, wacht. Het kan nog erger. Want soms zit er nog een zongedroogde overjaarse blondine naast met een bepleistering aan make-up waar Michelangelo's Mona Lisa jaloers op zou zijn. Telkens zij ook maar een enkel spiertje beweegt, ontstaat er een nieuw scheurtje in haar huidbedekking. Rij je ooit achter zo een wagen, sluit dan direct je airco af, of je raakt binnen de minuut bedwelmd door een walm aan Chanel nr 5.

Dit is inderdaad een grote schande. Daarom roep ik alle BMW cabrio-bestuurders op: koop een Ford Fiesta of als het echt moet een BMW met geblindeerde ramen.

Heb medelijden met je medeweggebruikers!

Comments