Het is mooi geweest, maar nu is 't gedaan!

By Geert, 18 September, 2010

 Inderdaad, dit is de honderdste post van mijn blog. Deze symbolische mijlpaal is het moment bij uitstek voor een symbolische actie. Daarom ook heb ik onderstaande brief naar het aartsbisdom gestuurd.



Ratzinger ziet ze vliegen!



Hallo,

Na een lange periode van twijfel -of moet ik hier spreken van bezinning- heeft Paus Benedictus XIV het mij wel erg makkelijk gemaakt om de beslissing te nemen mij te laten "ontdopen". Op geen enkele wijze kan ik mij vinden in de uitspraken van deze zogeheten kerkleider. Het blijkt maar dat dit individu niet ten gronde nadenkt over de betekenis van zijn betoog. Impliciet reduceert hij de daden van eender welke welke pedofiel tot een medisch symptoom, terwijl hij in dezelfde adem homo's en atheïsten bijna tot duivelaanbidders herleidt. Als hij denkt door dit betoog het geloof in de Kerk te bestendigen, dan wens ik hem veel succes.

Ik ben mij terdege bewust van de waarde van deze symbolische ontdoping. Tot mijn grote spijt moet ik vaststellen dat mijn beslissing niet zal leiden tot een vermindering van de financiële dotaties voor de Katholieke Kerk. Evenwel hoop ik vanharte dat door een massale ontdoping deze discussie weer op tafel verschijnt en er zo uiteindelijk geld beschikbaar komt voor instanties die de wereld "wel" tot een betere plek willen maken.

Tot zover mijn motivatie.

Mijn vraag tot ontdoping:

"Geert Daelemans geboren te Bornem op 17 november 1974 wonende te 3000 Leuven, Paternosterbollekenslaan 69, zoon van Denis Jean Daelemans en van Monique Cesarina Isaac Verheyden vraagt hierbij dat zijn naam uit de registers zou worden geschrapt. Geert werd gedoopt en gevormd in de O.-L.-Vrouw Hemelvaart-parochie te Kalfort-Puurs."

Graag had ik een leesbevestiging van dit schrijven ontvangen, alsook een bevestiging van uitschrijving.


Groeten,

Geert Daelemans

Ik hou jullie op de hoogte van eventuele reacties.

Comments