De bancaire sector

By Geert, 28 September, 2010

Welke basisrente krijg ik voor een gemiddelde storting? Hoeveel mag ik in de korf pensioensparen deponeren en wat blijft dan fiscaal aftrekbaar? Hoe werkt die getrouwheidspremie? Kan dat ook bij maandelijkse aflossing? Hoe ver reikt de bankgarantie in geval van bankrun? Wat doe ik als ik liquiditeitsproblemen heb?

Yoghurt Geen idee waarom hier zonodig
een foto van een potje yoghurt
moet staan...

Allemaal doodnormale bancaire vragen die desondanks toch wel een paar rare blikken zullen opwerpen, mocht je ze stellen aan de receptie van een spermabank.

En waarom toch? Een bank is toch een bank, niet? Er moet toch ergens een logisch verband zijn tussen beide. Waarom noemt men het anders een bank? Men had het evengoed een spermamarkt kunnen noemen. Of een spermabeurs? Met spermabrokers. Spermawinkel? Spermapark? Spermacrèche?

Maar neen, het heet spermabank. Misschien hebben we het wel helemaal mis en bedoelt men hiermee een zitbank? Een bank waarop je zit als je sperma wil doneren. Een ergonomisch ontwikkeld meubel waar de gezetenen perfecte toegang heeft tot zijn gereedschap en in de luxe-uitvoering zelfs over een opvangcontainer beschikt.

Ik stel me dan ook direct een soort harnas voor gelijkend aan het model dat men in achtbanen gebruikt. Jawel, men vraagt immers de schietklare persoon om zich zeker gedurende twee dagen te onthouden van enige zelfberoering alvorens ter zake te komen. Je hoeft geen fysicus te zijn om te beseffen dat dit voor een serieuze drukopbouw kan zorgen. Denk dan maar eens aan de intensiteit van de terugslag op het moment van ontlading. Ik zeg maar: veiligheid voor alles!

Een spermabank staat typisch in een masturbatorium. Nu zie ik je al glimlachen bij het lezen van dit woord, maar geloof me: dit is de officiële benaming. In het UZ van Gent staat deze benaming zelfs op het deurtje van dit Mekka der erotische zelfbediening. Vraag mij trouwens niet hoe ik dit weet? In Engeland noemt men dit kamertje the men's production room, maar het is in Amerika dat deze meer poëtische term masturbatorium is ontstaan.

Over mooie uitdrukkingen gesproken, deze kan ik jullie niet onthouden (excuse le mot): "Many of these facilities contain pornography such as videos, magazines, and/or photographs which may assist the donor in becoming stimulated in order to facilitate production of the ejaculate, also known as the semen sample." Pure poëzie. Mooi toch?

Om af te sluiten toch nog een kleine waarschuwing: ik ben niet voor de volle 100% zeker dat bovenstaande de juiste etymologie van het woord spermabank is.

Maar!

Simpelweg door de methode van bewijs uit het ongerijmde kom je zonder twijfel tot een gelijkaardige conclusie. Alleen al de idee dat spermabank zou afgeleid zijn van gelijkaardige termen als daar zijn zandbank of -laat het uit- mistbank is voor mij een te overweldigende gedachte.

Dus laat het ons houden bij: "ik zit op een spermabank".

Category

Comments