Bumba-manie

By Geert, 2 October, 2010

Beste Gert Verhulst,
Beste Hans Bourlon,

Er moet mij toch iets van het hart. Het gaat hier over jullie Studio 100 productie Bumba.


Bumba en Bumbalu zijn de beste vrienden.

Ik kan jullie vergeven dat telkens wij ons dochtertje voor tv zetten en Bumba opstarten zij terstond vergeet dat wij bestaan. Het begint al bij die hypnotiserende gele bol, met dat rode spiraal. Die kleine oogjes sperren zich wagenwijd open en blijven gedurende de volle 5 minuten gefixeerd naar die gele clown staren.

Ik kan jullie vergeven dat de kans nu helemaal verkeken is dat haar eerste woordje “papa” zal zijn. Veel waarschijnlijkere kandidaten zijn nu Bumba, Bumbalu, Kiwi, Tumbi, Pantoef, Bumbum, Babaki, Guido, Zazati, Nanadu, Sligo, Carla, Harry, Poppa, Suzi, Kiko, Barry of eender welke combinatie van deze termen.

Ik kan jullie vergeven dat telkens ik ’s morgen in de wagen stap ik uit volle borst begin te zingen van “Bumbabeloe, het circus komt eraan. Bumbabelie, waar is die kleine clown? Bumbabelaa, wat is zijn naam? Bumba, Bumba, Bumbeloe!”. Zeker de bijhorende spastische choreografie overtuigt mijn medefilerijders ervan voldoende afstand te houden.

Ik kan jullie vergeven dat ik mezelf op mijn werk betrap vlot quasi-volzinnen in het Bumbalees te spuien. Inderdaad, onlangs zat ik in een vergadering waar ik enthousiast “nani, nani” debiteerde en ervan overtuigd was dat dit een onomstootbare argumentatie was die alle tegenstand te kijken gaf.

Ik kan jullie vergeven dat de nabewerking van Bumba gebeurt door een bende afgekloofde discohippies die maar drie knoppen in After Effects goed beheersen: Open, Replace Colour en Save. Bovendien blijken zij de fijnafregeling van de kleuren te doen gehuld in het pak van Bumbalu met bijhorende gigantische handschoenen inclusief geëxpandeerd polystyreen opvulling.

Ik kan jullie vergeven dat eens ons dochter de vragen des levens begint te stellen er wel een moment zal komen dat ik een ongemakkelijke stilte moet breken door haar uit te leggen: “Neen, schaamhaar groeit niet op het voorhoofd.”

Maar wat ik jullie nooit zal kunnen vergeven is dat ons dochtertje nu een compleet foutief beeld heeft over de capaciteiten van dat karaktertje Guido. Inderdaad, in een aflevering van jullie eerste seizoen wordt getoond hoe Guido omhoog vliegt en landt op een grote bal. Zoals jullie weten is Guido een pinguïn en PINGUINS KUNNEN DUS NIET VLIEGEN!

Ik hoop dat jullie beseffen wat voor een schade er nu is aangericht aan die generatie waarin wij moeten vertrouwen dat zij later ons pensioen betalen!

O wee,

Geert

Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind dat Bumba hier toch blijk geeft van onzedig gedrag met Bumbum, de neushoorn.

Comments