En dat blijft maar slikken

By Geert, 12 October, 2010

Als ik de verlichtingspalen op de E40 begin te groeten, is het weer zover: aanschuiven in de file. "Ah, daar is den Gerard", "Stefke, ge ziet er een beetje bleekjes uit", "Moa, Markske, sta je daar weer voor paal?" Ieder heeft zo zijn manier om de verveling te doden. Call me crazy, I don't care.


File, 100 000 wielen...

Ik speel ondertussen ook wel eens met de knopjes van de boordcomputer en zo vertelde die mij gisteren dat het gemiddeld gebruik van mijn Volkswagen Golf was gestegen tot ruim 6 liter per 100 kilometer. Op een normale dag blijft die teller meestal op 4,8 liter steken. Niet mis, hé! 1,2 liter meer omdat ik een half uur langer onderweg ben.

"Lexus RX. De eerste SUV die 75% fiscaal aftrekbaar is."

Hallo? Hoor ik dit goed? De radioreclamestem kan blijkbaar mijn gedachten lezen en herhaalt:

"Lexus RX. De eerste SUV die 75% fiscaal aftrekbaar is."

Inderdaad. Nen SUV die fiscaal aftrekbaar is? Omdat hij milieuvriendelijk zou zijn? Ola? Ik dacht trouwens dat SUV voor Super Useless Vehicle stond of was dat Seriously Ugly Vehicle? Toch even opzoeken: de Lexus RX verbruikt 6,3 liter per 100 kilometer. Hmmm.

Volgens de boekskens zou mijn voiture zelfs maar 3,8 liter moeten verbruiken. Nu vind ik 3,8 liter zelfs al 3,8 liter teveel, dus waarom wagens die 6,3 liter verbruiken belonen? Daar is toch niet echt over nagedacht?

Dan zijn er toch betere mannieren om meer ecologisch rond te rijden. Luister maar even naar woordvoerder Philippe Casse van distributeur D'Ieteren: "Een witte wagen is minder milieuvervuilend, want je hebt veel minder airconditioning nodig. Een zwarte wagen is maar liefst 10° warmer, een verschil dat oploopt als de wagen vuiler is. Dan verdwijnt het spiegelend effect." Vandaar dat je tegenwoordig zoveel witte wagens op de baan ziet. Dat heeft dus helemaal niet te maken met de iPod, iPhone en iPad rage. Allemaal mensen die zich bekommeren om het milieu. Mooi. Mooi.

Waar heb ik mijn pot witte verf gelaten?

Comments