Wrijf nekeer over mijnen iPad...

By Geert, 28 October, 2010

Al meer dan twee jaar ben ik de gelukkige eigenaar van een Nokia 6124c. Werkelijk een prachtig toestel! Je kan ermee SMS’en, een agenda bijhouden, spelletjes spelen en als kers op de taart bovendien ook nog telefoneren. Geweldig! Volgens de originele verpakking kan je er zelfs 2 megapixel foto’s mee trekken, maar dat is sterk onderschat. Jawel, ik heb ondertussen al zeker 10 foto’s gemaakt, als het er al niet meer zijn. Je moet dus niet alles geloven wat er op de doos staat, tiens.


De iPad maakt je jong en hip!

Nu moet ik toegeven dat deze laatste functie mij wel voor een genante situatie heeft gesteld. Zo was ik op een doodgewone werkdag mijn GSM aan het synchroniseren met mijn laptop. Tja, soms doe je van dat soort dingen. Tussen de foto’s die tergend langzaam op mijn 17”-scherm verschenen, zat er daar toch een vreemde eend bij zekers. Eerst zag ik wat kroezelhaar, dan een duidelijk vlezig iets. Ik kon het niet direct plaatsen tot ik de rand van de wc-bril zag verschijnen.

Het is dat soort momenten waarop je jezelf beklaagt dat je mobieltje een ingebouwde flits heeft en dat je in een open landschapskantoor werkt. Ik let wel op als ik een volgende keer op ’t WC nog vlug een SMS’ke wil typen en per ongeluk de verkeerde toets indruk. Laat dit een stichtend voorbeeld wezen voor jullie allen.

Er is wel een probleem met mijn Nokia: hij is allesbehalve hip. In de huidige businesswereld staat dit resoluut gelijk met professionele zelfmoord. Getuige dit artikel uit De Standaard: 5 redenen waarom jij een iPad moet krijgen van je baas. Dit artikel maakt alles duidelijk en is bovendien een juweeltje van gewaagde, relevante en wereldverbeterende onderzoeksjournalistiek. Echt de moeite waard om even nader te bestuderen.

De Standaard vermeldt volgende redenen om de baas te laten betalen van je eigenste iPad:

Indruk maken op klanten

Inderdaad. Klanten vallenvan verbazing van hun designerstoel. Uiteraard zijn al je klanten wereldvreemde nozems uit Hottentottenland die nog nooit een automatische luchtverfrisser hebben gezien, laat staan het wonder der techniek dat de iPad eigenlijk wel is. Respect is een garantie, want als jij je geld geeft aan dit soort noodzakelijkheden, dan geeft dat uiteraard blijk van een volledig gebalanceerde managementstijl.

Klanten zijn aandachtiger

Vanzelfsprekend. Het scherm van een iPad is stukken kleiner dan het beeld dat uit een mondaine projector straalt. Je klanten moeten gezellig dicht bij jou komen zitten om de magische beelden te kunnen volgen die je met een sensuele beweging op het kleine scherm van de iPad tovert. Als de klant niet aandachtig blijft dan zit je voor ze het goed en wel beseffen per ongeluk over hun tepels te strelen. Hun volle aandacht heb je zowieso.

Opleidingen worden goedkoper

Zonder twijfel. Alle digitale cursussen open je in een wip en een zucht op je iPad. Allez, zolang ze niet enkel in pdf-formaat beschikbaar zijn. Of zolang ze niet in een Flash-wrapper gehuld zitten, zoals sommige tijdschriften. Maar natuurlijk zal exact die cursus die je nodig hebt wel in een iPad-waardig formaat te verkrijgen zijn. Zoals dat hyperpopulaire werk: “Hoe er slimmer uit te zien dan de hond van de buren in tien hapklare brokken.”

Vervangt je versleten laptop

Mais, bien sur. Je laptop gebruik je toch enkel maar om te simuleren dat je het druk hebt. Het voordeel van een iPad is dat zelfs dat simuleren niet meer hoeft. Je moet maar eens een mail proberen openen op dat Multi-touch-scherm of de juiste taak op je to do-lijst aan te frotten. Voor je het weet is het alweer middag. Na een tijdje ben je deze illusie van bedieningsgemak al zo meester, dat je ze als een ware Messias zal beginnen te prediken. Zalig.

Auw! Mijn rug

Eureka. Rugklachten en ziektedagen zijn van de baan. Iedereen weet immers dat je van werken moe wordt. Dus door gewoon wat met de iPad te klooien, ben je verzekerd nooit moe of arbeidsongeschikt te worden. Je zal wel merken dat je diverse obsessive-compulsive disorders zal ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld het panisch wrijven over dagdagelijkse objecten zoals lichtschakelaars en microgolfovens, maar dat is iets wat -zeker bij management- als iets positiefs wordt ervaren. Win-win!

Heb ik nu genoeg gezegd over de Apple iPad? Neen, natuurlijk niet!

Volgende keer: Is het toeval dat de Multi-touch-schermen tegelijk zijn ontstaan met het woordje “swaffelen”?

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=8IdXcD4X7bQ&fs=1&hl=en_US]

Comments