VRT splitst België op 21 november

By Geert, 19 November, 2010

Het heeft nu lang genoeg geduurd! Op 21 november trekken we de stekker uit België en zullen we eindelijk verlost zijn van dat schandaleuze Waalse juk!




Splitsen van België? Waarom niet in 3?

 Althans, dat is de hypothetische premisse waarvan de Panorama-uitzending van komende zondag zal vertrekken. Zo maar even elf eminente professoren geven hun visie en proberen te voorspellen wat het resultaat zal zijn van dit scheiden van tafel en bed. Je kan hier alvast de trailer bekijken.

"Wij proberen na te gaan hoe een splitsing zich in realiteit zou voltrekken, tot in de praktische details", zegt VRT-journalist Ivan De Vadder.

Een lovenswaardig initiatief waaruit hopelijk zal blijken hoe ongelofelijk debiel dit splitsen wel is. Echt vernieuwend kan je dit komisch format trouwens niet noemen want RTBF was ons al voor met zijn Bye Bye Belgium in december 2006. Dat de VRT Nieuwsdienst zich ook engageert met het maken van dit soort licht entertainment kan ik alleen maar bejubelen. Ik ga alvast kijken, want ik ben er steeds bij als er eens goed mag gelachen worden.

Het andere nieuws is al somber genoeg, me dunkt!

Euhm, alhoewel. De politieke berichtgeving van de laatste maanden puilt uit van de droge humor. En daarvan ligt de verdienste zeker niet bij VRT, maar bij olijke Bart en schavuiterige Elio. Spijtig inderdaad, nu droogstoppel Johan Vande Lanotte de politieke stand-up-comedians even de mond snoert door -hoe zullen we het subtiel verwoorden- eigenlijk helemaal niets te doen, is het allemaal wel wat minder plezant. Maar het zal niet lang meer duren of deze pseudo-priester-tovenaar moet publiekelijk maken wat hij heeft bereikt: helemaal niets! Hilarisch.

En dan splitsen we België, toch?

Vreemd, maar steeds vaker hoor je dit soort gepruttel. Daarom...

Boodschap aan al die aftrekbare patronale bijdragen van afgebleekte aarsopeningen met pootjes die denken dat ze de waarheid in pacht hebben door luidkeels te brullen dat België een vergissing is en die mochten zo ooit de controle over hun spasmen herwinnen spontaan met hun kromme mollepootjes eigenhandig het land in gruzelementen zouden scheuren: EET KAKA EN KRUIP TERUG IN JULLIE HOL!

Wij leven in 2010 en de wereld is amper een zakdoek groot, om nog maar te zwijgen over dat kwakje snottebelgië daar in 't midden van Europa. Als je levensdoel is dat je jezelf nog vaster wroet in de Vlaamschen klei, dan denk ik dat het maar een kleine moeite is om dan ietsken dieper te graven!

Voila, dat lucht op. Allez, toch een beetje.

Comments