We are the champions... of the world!

By Geert, 17 February, 2011

"Voor diegenen die nu pas zijn afgestemd, we zitten in een beslissende fase van de wedstrijd. Enkele seconden geleden werd Johan Vande Lanotte, door velen gezien als dé beloftevolle spits, geveld door een smerige tackle van Wouter Beke, nochtans verdediger van dezelfde ploeg. De ongelukkige werd van het veld gedragen nadat Jan Jambon de chokadeizen van Johan in het doel wou schoppen, alhoewel de wedstrijd wel degelijk was stilgelegd. Maar inderdaad met een 0-0 stand is de match Vlaanderen-Wallonië nog steeds onbeslist.


Van onze reporter ter plaatse...

Het is nu afwachten naar wat er op de banken zal worden beslist. Je kan zien dat er intens overleg wordt gepleegd. Zojuist hebben de trainers er zelfs scheidsrechter Albert II bij betrokken. En ja, er lijkt iets te bewegen. Er wordt hevig gegesticuleerd richting reservebank, waar Michel Daerden... zie ik dat goed... jawel luisteraars, hij staat op van de bank en... laat zijn broek zakken! Euhm. Duidelijk nog geen beslissing voorlopig.

Dus nog even tijd om wat sleutelmomenten van de match tot dusver te overlopen. In een eerste faze werd al dadelijk protest aangetekend door spits Joëlle Milquet, die vond dat nu Bart De Wever in de goal stond er helemaal geen plaats meer was om er nog een bal tussen te sjotten. Na enige bemiddeling besliste scheidsrechter Albert II dat een bal in Bart’s muile krijgen ook al als doelpunt zou gelden en de vrede keerde weer. Er werd wel gewezen op het feit dat hoe langer de match duurde hoe vetter Bart wordt, maar zolang zijn muilebakkes meegroeit verwachten we daar amper problemen.

Na de komische act van Pieters en Flahaut tijdens de rust, moest de beveiliging nog de olijke streaker Vandenbroucke van het veld sturen, alvorens Vande Lanotte de kans te geven een stilstaande fase een eerste maal te verknoeien. Johan stapte boos van het veld toen Jan Jambon zijn sportbroekje naar beneden trok, maar keerde weer terug nadat Albert II wat Zwitsal aan zijn poepken had gestreken.

En dan was er nog die gouden kans voor de Vlamingen toen doelwachter Elio Di Rupo -na het ophangen van fluwelen gordijntjes aan zijn winkelhaken- de cornervlaggetjes roze begon te verven. Het was De Wever zelf die de bal vanaf de middencirkel recht in het onbeschermde, maar gezellige doel schopte. Helaas, de slinkse Di Rupo had de goal omgedraaid, dus dat punt telde niet.

Maar er is beweging op de bank... inderdaad, het is Didier Reynders die het veld wordt opgestuurd. Didier herinneren de fans zeker nog van die historische match Fraudeurs-Staatskas eindigend op een monsterscore van 56-0. Didier beweert dat hij een nieuwe tactiek heeft om de match open te breken, maar daarvan is voorlopig nog geen sprake. Hij huppelt wat onwennig over de groene mat (geleverd door Van Besien en Javaux), maar schijnt niet echt op te schieten.

Oh nee, het fluitsignaal. Inderdaad, de eerste 249 dagen zitten er op... een wereldrecord!!! Tijd voor verlengingen. En ja hoor, het plannetje van Didier wordt duidelijk. Zoals hij met alles doet wat bij hem te dicht in de buurt komt, heeft hij zojuist ook de bal in zijn eigen zak gestoken. De anderen kijken een beetje beteuterd, maar niemand weet raad...

Man, man, hoe gaat dit eindigen... dit wordt nog spannend, geloof me.

Weer over naar de studio."

Comments