Huisje bouwen - deel 1

By Geert, 23 March, 2011

Nick en ik vonden dat we nog niet genoeg spanning in ons leven hadden met het opvoeden van een dochtertje, dus besloten we ten huize van Daelemans-Rombout om ons tegelijk ook maar in dat andere avontuur te storten: een huis bouwen. Kwestie van de stress op het werk te doen verbleken.

Bouwvakker Bouwen, het blijft een passie!

Jawel, al bijna twee jaar snuffelen we de huizenmarkt af op zoek naar een geschikt luxehuis. Ons eigen huisje begint immers al wat krapjes te worden en een tuin tegen een berg, hoe idyllisch dat ook mag lijken, is niet echt de meest geschikte omgeving om kinderen te laten ravotten. Tenzij je plannen hebt voor een skipiste, natuurlijk. Maar ik heb al een keer mijn knie gebroken, dus pas ik daarvoor...

Helaas, geen enkel huis op Immoweb.be kon ons volledig bekoren. Dan was er geen plaats voor een eilandkeuken of was de tuin te krap. Of de kamers te klein. Of de indeling te lomp. Of geen plaats voor een dungeon. De prijs te duur of de ligging te ver van het werk. Of geen ruimte voor een TV-studio. Of er was onvoldoende openbaar vervoer. Of er was, alleen al het idee, geen 'room for a pony'. Een schande! Tja, er was altijd wel iets dat ons niet zinde.

Dus besloten we een paar weken geleden, op zondag 11 maart om precies te zijn oftewel de laatste dag van Batibouw, om misschien wel het truweel ter hand te nemen en zelf te beginnen bouwen. Nu ja, zelf... liefst dan wel sleutel-op-de-deur want we gaan ons niet al te vuil maken, hé. Maar dan wel samen met een projectontwikkelaar die ons voldoende eigen inspraak laat. Want een mening dat hebben we! Allez, twee meningen... dan toch!

Ondertussen hebben we dus al een optie op een stukje bouwgrond en een afspraak met onze bankier.

Soms kan het snel gaan.

[Nu zie ik sommigen onder jullie al bleek wegtrekken. Deze blog gaat toch geen zoveelste bouwblog worden, zeker? Jammer, maar helaas voor die lui. Ik kan dit alleen maar bevestigen. Alhoewel, en dat beloof ik plechtig, ik voldoende ruimte zal laten voor seks en andere infantiele prietpraat... je moet je pappenheimers kennen, niet?]

WORDT DUS VERVOLGD

Category

Comments