Bicentennial Man

By Geert, 6 April, 2011

En ik keek er nog zo naar uit. Mijn tweehonderdste episode van mijn blog. Maar wat blijkt nu? Tweehonderd is zonder twijfel het saaiste getal dat er bestaat. Zo ongeveer het meest merkwaardige eraan is dat het een Harshadgetal vormt, oftewel een geheel getal dat deelbaar is door de som van zijn cijfers. Maar verder? Het is twee maal honderd, vijf maal veertig,... Niet echt om wild van te worden.



Jawel! Kwik was bovendien ook
een Nederlandstalig mannenblad!

Dan maar even in de geschiedenis duiken. Tweehonderd jaar geleden gebeurde er... helemaal niets! Achttienhonderdenelf was het saaiste jaar van die eeuw. Ok, het element jodium werd ontdekt door een paar gasten die zwavelzuur op zeewier goten. Maar als die zich met zoiets moesten bezighouden, dan was het toen echt wel verveling troef!

De chemische stof met massagetal tweehonderd is kwik. Ach, de chemie brengt gelukkig nog soelaas. Inderdaad, want dat vind ik nu net één van de geilste elementen van de tabel van Mendeljev. Zo glad en glanzend. En bovendien met oppervlaktespanning waarvan menig fetisjist zowaar blozende wangetjes krijgt.

Zo zie je maar weer: voor je het weet heb je een zeer 'boeiende' blog geschreven van exact tweehonderd woorden.

Comments