Dat opgeblazen gevoel

By Geert, 16 June, 2011

De Nieuw-Zeelandse vrachtwagen-bestuurder Steven McCormack had op zaterdag 21 mei last van een opgeblazen gevoel. Niet echt opzienbarend nieuws zou je denken, was het niet dat het redelijk onwaarschijnlijk is dat een Rennie in dit geval soelaas zou brengen.

De ongelukkige man was immers van het opstapje van zijn truck gevallen en had in zijn val de drukleiding afgebroken van het compressievat dat het remsysteem moet aandrijven. Die leiding was aan zijn broek blijven hangen en sukkelde tussen zijn bilspleet recht in zijn poepenholletje.

Het resultaat was even desastreus als pijnlijk, maar valt best te beschrijven met Steven’s eigen woorden: "I was blowing up like a football," vertelde de instant Bart De Wever lookalike. "I had no choice but just to lay there, blowing up like a balloon."

Dat het geen lachertje was mag duidelijk zijn, want zijn huid voelde aan "like a pork roast, crackling on the outside but soft underneath". Barbecue, iemand? Collega’s zagen hoe de man verdubbelde in omvang en konden net op tijd het overdrukventiel van het vat indrukken.


Gelukkig voor de man drong er geen lucht in zijn bloedvaten, want dat zou effectief dodelijk zijn. Wel werd op meerdere plaatsen zijn vetlaag van zijn spieren gescheurd, maar dat zou zich redelijk snel kunnen herstellen. Hij had nood aan drie dagen platte rust alvorens hij weer zijn normale omvang had bereikt. De lucht ontsnapte zijn lichaam op ‘normale’ wijze, wat concreet betekende dat de verpleegsters de ramen van zijn kamer permanent openhielden.

Nog geen duidelijk beeld van wat er exact gebeurde? Wel de onderstaande Chineese nieuwsuitzending (inclusief computeranimatie) maakt alles duidelijk...

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=3IZQbUjrI2U]

Comments