Eurovisie Songcontest 2012 - tweede halve finale

By Geert, 24 May, 2012

Ook zo genoten van de desastreuze afgang van Iris eergisteren? Wel, laat ik je een geheim verklappen: de Nederlanders zijn danig jaloers op onze flutinzending. Daarom ook hebben zij als ode aan Iris, ere wie ere toekomt, een echte verkouden kalkoen gestuurd. Met pluimen en al...

We are the Wieners...
We are the Wieners...

Serviƫ hebben ze duidelijk nooit verteld dat de muziek niet live gespeeld wordt maar uit een cd-speler komt. Vijf muzikanten zien playbacken op een kutlied. Hopelijk niet het hoogtepunt van de avond.

Macedoniƫ is al begonnen? Maak mij wakker als iemand zijn kleren uitdoet. Dat mens probeert het te maken in Eurosong, na een mislukte carriƫre als pornoactrice. Pijpen kon ze duidelijk wel.

Nederland maakt er nogmaals een bonte avond van. Kom mennekes, nog eens de polonaise. Mooi dat ze het vuur voor de brandstapel al hebben klaargezet.

Malta heeft een bandje samengesteld uit gastjes met flaporen naar Baku gestuurd. Zeer schattig. Het eerste liedje vanavond waarvan mijn eigen oren niet willen wegkruipen. 2 points.

Wit-Rusland was mijn favoriet nog voor hij Ć©Ć©n noot zong. Zo'n schoon ogen. Mmmmh. En met de tekst van "We are the Wieners... We are the Chiro's..." kon het echt niet meer stuk! 6 points.

Portugal is een land in Europa. Het ligt ergens aan de zee en naast Spanje. Veel mensen gaan er op vakantie. Trouwens met uitzondering van Nederland had iedereen tot nu toe zwarte kleren aan. Liedje bijna gedaan. Nog effen.

 

Krijg toch allemaal de kleren... die van mij heb ik alvast gekregen.
Krijg toch allemaal de kleren...
die van mij heb ik alvast gekregen.

OekraĆÆne laat zien wat er gebeurt als je met teveel gel in je haar door een bloemenwinkel loopt. Ook de dansers kennen iets van mode. Leuke act, aanstekelijk liedje. 10 points.

Bulgarije doet een gok naar de punten van fetisjisten. Alleen dragen de meeste dominatrixen wel zwart en niet wit. Detail, ik weet het. Een dancenummer en vrouw met ballen. 8 points.

Sloveniƫ denkt door enkele lange vrouwen te sturen iets te kunnen bougeren bij het mannelijk publiek. En met succes: ze zijn allen naar de koelkast gestapt om iets te gaan drinken.

Kroatiƫ weet dat je niets mis kan doen met gespierde dansers in zwarte net-shirts en katoenen rokken. Alleen stond dat vrouwmens soms in beeld. Ja, dat mens met dienen micro. 5 points.

Zweden wint het Eurovisie Songfestival 2012. En dat is vooral te danken aan de windmachines en de Kate Bush-choreografie. Alleen nog een paar gespierde dansers en ik kom klaar! 12 points.

Georgiƫ heeft een stukje improvisatie gebracht omdat de zanger zijn tekst, verstand en zelfrespect verloren was. Je kan niet anders dan hier wat sympathiepunten aan geven. 4 points.

Deze man gaat strippen zaterdag... geloof me!
Deze man gaat strippen zaterdag...
geloof me!

Turkije dacht echt dat wij niet zouden ontdekken dat ze Sacha Baron Cohen naar Baku hebben gestuurd. Sexy time, yeah! Geile dansers zijn zeker 7 punten waard. 7 points.

Estland heeft geen greintje meelij gehad met die arme, geconstipeerde jongen en hem toch naar Baku gestuurd. Tja. Dat ie daar als een standbeeld staat te kakken, is dan echt geen verrassing, tiens.

Slowakije denkt echt dat dit hard rock is? Wel, mocht Dusty Springfield ooit dit genre geprobeerd hebben, dan zou het erg op de inzending van Slowakije geleken hebben.

Noorwegen zendt een Christopher Reeve imitator, maar een superman is hij echt niet. Catchy song, dat spijtig genoeg punten gaat scoren. 3 points.

Bosniƫ & Herzegovina heeft een mooi en integer liedje naar Baku gestuurd. Spijtig genoeg is enkel de piano en een zielig mens toegekomen. Ze zijn DHL aan het vervolgen.

Litouwen zegt wel dat liefde blind is, maar hadden niets gezegd over toondoof. Alleen omwille van die gelukte Sergio-flik flak krijgt hij een puntje. 1 point.

Oef dat was me het avondje wel. Wat mij vooral zal bijblijven is dat de artiesten ofwel in 't wit waren gekleed ofwel in 't zwart. Niets daartussen. Heeft het iets te maken met de crisis? 't Is alvast crisis op het vlak van de acts. Je gaat zo hopen op Ierse kalkoenen of Duitse Guildo's. Allez, tot zaterdag, beste vriendjes, want dan is 't finale tijd... sexy time, yeah!

Category

Comments