Elke vlieg zijn kakje

By Geert, 30 May, 2012

Het wordt zo langzamerhand gΓͺnant om telkens weer verontwaardiging te veinzen over de oeverloze hypocrisie van grootverdieners. Krantenkoppen zoals Lagarde betaalt zelf geen inkomstenbelasting doen mijn wenkbrauwen nog amper bewegen, laat staan fronsen.

Niet dat ik hierom minder kwaad word. Neen, absoluut niet! Na al die grijpgrage pollekens van CEO's, bazinnen van hulporganisaties en ex-premiers, bevestigt dit enkel maar mijn overtuiging dat teveel geld en macht enkel crapuul aantrekt. Iets met vliegen en stront?

Op Google Images vind je werkelijk voor alles een afbeelding...
Op Google Images vind je werkelijk voor alles een afbeelding...

Je kan die Grieken toch geen ongelijk geven als zij laaiend worden van de betutteling door die tuttebel van een Lagarde die hun droogjes komt vertellen dat zij moeten beginnen met mekaar te helpen, door hun belastingen te betalen. En dat terwijl die trees zelf geen eurocent belastingen afdokt. Kom nu. Da's toch niet meer serieus!

En onder welke motivatie knijpen die IMF-topmensen zelf vanonder hun heilige regeltjes? Wel, ergens in het Verdrag van Wenen (anno 1815) staat dat de diplomatieke vertegenwoordiger vrijgesteld is van alle belastingen en taksen. Nu ja, waar slaat dit nu weer op. Zeker als je een jaarsalaris krijgt van maar liefst 380.939 euro, zou je denken dat daar gerust wat ruimte is voor een gift aan de maatschappij, niet?

Bovendien krijgen die diplomatieke oetlullen ook nog eens diplomatieke onschendbaarheid op een plateautje aangeboden. Iets over melk en katten?

Ach, nu hoor ik daar al menig democraat bedenkelijk kijven. Dat verdrag ligt wel aan de basis van onze jarenlange vrede en democratie komt inderdaad met een zware kost. Dit kan allemaal wel waar zijn (en is het waarschijnlijk ook), maar laten we dan alstublieft naast fiscale amnestie en diplomatieke onschendbaarheid ook de diplomatieke zwijgplicht invoeren.

Als er dan toch een onweerstaanbare drang heerst om met het belerend vingertje te wijzen naar de ganse Griekse bevolking, dat ze dan op zijn minst iemand als woordvoerder gebruiken die recht van spreken heeft. Meestal geldt dat je niet mag schieten op de boodschapper, maar ik denk dat hier wel een uitzondering op te verzinnen valt voor stompzinnige boodschappers. Iets met boter en een hoofd?

Tijd voor de revolutie? Ik begin er zo langzamerhand de baten van in te zien...

Category

Comments